Întreprinderile și instalațiile care utilizează echipamente electronice specializate urmăresc să se asigure că mașinile lor continuă să funcționeze cât mai mult timp după reparație. Pentru a atinge acest obiectiv, lucrările de refabricare și diagnosticare trebuie efectuate în conformitate cu cerințele de reglementare ale societății în cauză.
Trebuie subliniat faptul că utilizarea uneltelor specializate și a echipamentelor de diagnosticare este posibilă numai atunci când se lucrează cu societăți de servicii profesionale. Adesea, repararea electronicii industriale este imposibilă fără acces la diagramele de cablare și la alte documente, ceea ce duce la creșterea numărului de întreprinderi care utilizează servicii specializate.
Automatizarea producției, inclusiv digitalizarea și robotizarea, sporește complexitatea echipamentelor electronice din instalațiile industriale. Acest lucru necesită repararea componentelor, ceea ce, la rândul său, necesită o analiză aprofundată a echipamentului și o diagnosticare detaliată pentru a restabili funcționalitatea completă. Acest lucru este necesar nu numai pentru depanarea problemelor, ci și pentru evaluarea uzurii mecanismelor. Funcționarea în siguranță a echipamentelor industriale depinde de acești factori-cheie.